OM MERINOULDEN

MERINO ULDENS VEJ FRA NEW ZEALAND TIL DANMARK
Merinould fra New Zealand har længere fibre end i resten af verden. Det gør det særligt elastisk og silkeblødt. Det betyder også at det fnugger mindre end hos andre kvaliteter. Jo kortere fibre des mere fnug, fordi de nemmere arbejder sig ud af den tykke tråd.

Merinould har altid været et kostbart materiale og er det stadig, men med Chunky strikkens popularitet findes der rigtig mange forskellige kvaliteter, hvor for mange får bliver misrøgtet og mishandlet for at få prisen ned.

Den uld jeg køber er GOTS Certificeret som uforarbejdet uld. GOTS er en forkortelse for "Global Organic Textile Standard" ("Global Økologisk Tekstil Standard") og er en officiel, globalt anerkendt mærkningsordning til økologiske tekstiler og garner. GOTS ordningen sikrer, at Merinoulden lever op til de aller strengeste krav inden for miljø-, dyre- og arbejdsforhold i hele produktionskæden.

Ulden mellemlander i Italien, hvor den bliver håndspundet og økologisk håndfarvet af en kvinde som lever i udkanten af Alperne. I sin bjerghytte bor hun sammen med sine egne får, 100 % bæredygtigt og udelukkende af solenergi. Selve indfarvningen er også GOTS Certificeret.

Hun sender det færdige silkebløde merinould til mig hvor jeg så strikker alt selv i hænderne.

Da jeg strikker Merinoulden omkring en Øko Tex monteringspude og påsætter en læderstrop ophører GOTS Certificeringen, fordi jeg mikser forskellige produkter. Men det er stadig min og din sikkerhed for, at Merinoulden er af den fineste kvalitet, kommer fra ordentlige forhold og fra får som har det godt.

PUDERNES INDHOLD
GOTS certificeret uforarbejdet Merinould
Økologisk håndfarvet
Dansk produceret monteringspude af 100% duntæt bomuld med andedun, der er 
100 STANDARD OEKO TEX Certificeret.
Læderrem

PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE
Som med alle produkter lavet af ubehandlet uld, kræver det pleje og nænsom behandling. Følges vejledningen her, har du en smuk og blød pude i lang tid.

Alle chunky knit produkterne er håndlavet af uspundet Merinould. Det betyder at de med tiden vil fnugge og afgive uld ved modstand og friktion. Dette skyldes at, de korteste strå i ulden vil arbejde sig ud af tråden. Du kan nemt bruge en batteri-drevet fnug fjerner til at fjerne fnug og bevare det smukke udseende. Disse kan købes i elektronik butikker, hos Isenkræmmere og velassorterede supermarkeder, til omkring 100 kr.

Tåler kun professionel rens og evt. pletvis afvaskning med en fugtig kold klud.

ULDENS EGENSKABER
Merino uldens naturlige egenskaber giver dig en pude, som er smudsafvisende, varmeregulerende, allergivenlig og silkeblød. For at bevare Merino uldens naturlige indhold af Lanolin, bør rens og afvaskning med sæbe undgåes så vidt muligt. Det er bedre at lufte produkterne i den friske luft og puffe puderne i form igen.